A betegség lelki, érzelmi tünetei:

A betegség lelki, érzelmi tünetei:


5 jel, ami azt mutatja, hogy érzelmi gyógyulásra van szükséged

Fizikai és mentális egészségünk mellett érzelmi épségünk megőrzése is rendkívül fontos. Sajnos azonban erre a legtöbben kevesebb időt fordítanak a mindennapi teendők közben, pedig muszáj vele foglalkoznunk, ha kiegyensúlyozott, boldog életre vágyunk. Minél több igaz rád a következő 5 dologból, annál biztosabb, hogy érzelmi gyógyulásra, felépülésre van szükséged!

1. Beleragadtál a régi rutinba

Ez a jelenség sokféleképp megnyilvánulhat. Például úgy, ha mindig ugyanolyan munkát végzel, vagy a párkapcsolataidban újra és újra ugyanazok a problémák jönnek elő, vagy ha úgy érzed, minden nap szinte ugyanolyan. A túlzott monotonitás és a kedvetlenség annak a jele, hogy érzelmileg nincs minden rendben.

2. Túl sokat agyalsz

Amikor érzelmileg-lelkileg problémák merülnek fel, sokan hajlamosak (tudatosan, vagy tudattalanul) elfedni ezeket a gondokat, és belemenekülni valamibe, ami eltereli a gondolataikat. Ez azonban túlhajszoltsághoz, stresszhez, és folytonos fáradtsághoz vezethet. Időt és energiát kell szánni arra, hogy megtaláljuk problémáink gyökerét, hogy aztán megbirkózhassunk velük.

3. Úgy érzed, nem bízhatsz meg senkiben

Ez a legerősebb jel mind közül. A bizalom és a hit elvesztése, az ok nélküli gyanakvás számos érzelmi probléma egyértelmű tünete. A stressz csökkentése, vagy egy új hobbi segíthet, de egy szakember felkeresése is indokolt lehet. Ha azt érezzük, minden és mindenki ellenünk van, igyekezzünk tudatosítani magunkban, hogy ez egy hamis érzet, nem pedig tény!

4. Eltűnt az intuíciód

A megérzéseknek sokszor kulcsfontosságú szerepük van az életünkben. Egy jó megérzés jó döntéseket hozhat, ez pedig elengedhetetlen a sikerhez. Az intuíció általában tapasztalatok útján épül ki, de ha úgy érzed, elmaradnak, vagy cserben hagynak, annak valószínűleg egy trauma, vagy érzelmi blokk az oka.

5. Előbb cselekszel, mint gondolkodsz

Az érzelmi alapú “kitörések”, a meggondolatlan mondatok és tettek mind a stabilitás hiányára vezethetők vissza. Ha túl sokszor vagy heves, ha nem tudsz elszámolni 10-ig, mielőtt cselekszel, ha a pillanatnyi érzelmeid irányítanak, és nem a gondolataid, érdemes utánajárni, hogy mi okozhatja ezt.

Forrás: ketkes.com 

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »