A lelki kimerültség jelei

A lelki kimerültség jelei


10 jel, ami a lelki kimerültségre utal

A lélek gyógyítását ugyanolyan komolyan kell venni, mint a testét. A lélek mindig jelez, vegyük észre időben, ha elfáradt. Ezek a figyelmeztető jelek:

1. A nap folyamán állandóan fáradtnak érzed magad, mindig csak aludnál, pihennél. Éjszaka viszont nem tudod rendesen kialudni magad, mert szorongsz, tervezel, agyalsz. Gyakran előfordul, hogy rémálmokkal és erősen intenzív álmokkal kell megküzdened.

 2. Erős testi tünetekkel küzdesz látszólag semmi komolyabb ok nélkül: fájdalommal, izomfeszültséggel gyulladással, gyomorproblémákkal, homályos látással, fejfájással.

3. Ha valaki megkérdi, hogy a mi a bajod, nem tudsz rá válaszolni, mert valójában te magad sem tudod, csak egy erős letargiát és nyomást érzel magadon. 

4. Szétszórt és figyelemhiányos vagy, egyszerűen nem megy a koncentráció. Ez azt mutatja, hogy az elméd és a tested nincs összhangban.

5. Igen erős érzelmi ingadozást élsz át. Egyik pillanatban még tele vagy szeretettel, míg a másikban már erős kétségbeeséssel, és szomorúsággal küszködsz.

6. Szorongást érzel, előjöhet a pánikroham is.

7. Társaságban is magányosnak érzed magad. Úgy érzed, a legtöbb ember nem ért meg, állandó védekező álláspontban vagy, nem tudod, kiben bízhatsz.

8. Sokszor vagy féltékeny, dühös, és negatívan látod a körülötted zajló dolgokat. Nem érted, hogy mi történik veled, mivel általában kedves, érdeklődő, pozitív személy szoktál lenni.

9. Gyenge vagy fizikailag, minden mozgás nehezedre esik, úgy érzed, nincs energiád. Nem motivál, hogy edzeni menj, mivel tehernek érzed, nem szereted a kötelező dolgokat. Folyamatosan gyártod magadnak a kifogásokat.

10. Sokszor érzel félelmet és bizonytalanságot a jövővel kapcsolatban. Eleged van mindenből, és nem akarsz ábrándozni, mert értelmetlennek érzed. ábrándozásnak. 

Vigyázat: ezután jöhetnek a testi panaszok is!

Forrás: zöldújság.hu

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »