A párok nem jól kommunikálnak

A párok nem jól kommunikálnak


Mikor a párok nem jól kommunikálnak egymással, akkor megy végleg tönkre egy házasság

Egy kapcsolatban a legnagyobb problémát a kommunikáció jelenti, ha a felek nem tudnak helyesen kommunikálni, eltávolodnak egymástól és ez komoly veszélyt jelent a kettőjük közös életére.

Ma megismertetjük veletek azokat a hibákat, amelyek a kapcsolat, házasság végéhez vezethetnek.

1. A partnerek kiabálnak egymásra

Vannak olyan emberek akik felemelt hangnemben kommunikálnak ez sok esetben nagy problémákat okoz. A kiabálás kiabálást von maga után, így csak egyre nagyobb lesz a konfliktusa két fél között. Ezért nagyon fontos a partnerek közötti nyugodt és tisztelet teli beszélgetés így a dolgok is jóra fordulnak.

2. Az egyik fél túl sokszor kér bocsánatot

Sokan azt gondolják, hogy a bocsánatkérés jó dolog, de ez nem mindig van így. Ha az egyik fél állandóan bocsánatot kér akkor is amikor ő nem hibás, ez annak a jele lehet, hogy a másik fél azt csinálhat amit csak akar. Ez alapjában véve rossz és helytelen dolog, nem hoz boldogságot. Meg kell tanulni őszintének lenni egymással, vállalni kell a felelősséget a saját hibánkért és nem a másik fél hibájáért.

3. Hallgatás

Vannak olyan helyzetek amikor azt érezzük, hogy jobb, ha hallgatunk azért, hogy ne legyen még nagyobb konfliktus, de a hallgatás, a problémák nem megbeszélése negatív hatással van a kapcsolatra. Ezért meg kell találni a közös hangot egymással még akkor is amikor az kellemetlen mert ez hozzásegíti a párokat ahhoz, hogy kiküszöböljék a jövőben a problémákat.

4. Olyan szavak használata amelyek sértőek a másik fél számára

Próbáljuk meg nem azt mondani a partnerünknek, hogy te mindig vagy soha, mert egy ilyen fajta kommunikáció azt érezteti a partnerrel, hogy támadják őt és meg kell védenie magát. Ilyen esetben kevés az esély arra, hogy a felek konstruktívan kommunikáljanak egymással.

5. Nem azt kéred amire szükséged van

Senki sem képes arra, hogy a másik ember gondolataiban olvasson, ezért egyenesen meg kell mondani a partnerünknek azt amit akarunk, nagyon fontos a jó kommunikáció. Ha azt várjuk, hogy a másik fél kitalálja, hogy mi mit akarunk az nem helyes. Őszintén kell beszélni egymással mindenről.

6. Nem érdekel a partnered ötlete

Vannak olyan esetek amikor az egyik fél nem tudja kimutatni a partnere iránt azt, hogy mellette áll, támogatja őt bármilyen ötlete is legyen, akkor a kapcsolat megromolhat. Akkor is tiszteletben kell tartani a partner választását, ha az ő álmai megvalósíthatatlannak tűnnek. Másrészt pedig, ha az ő elképzelései mindig eltérnek a tiedtől, akkor meg kell próbálni közös nevezőre jutni, különben a kapcsolat hamar tönkremehet.

7. Nem tudod meghallgatni őt

Az, hogy meghallgasd a partnered nagyon fontos dolog egy kapcsolatban, ha megtanulod azt, hogy meghallgasd őt anélkül, hogy félbeszakítanád akkor sok konfliktus elkerülhető. Meg kell tanulni tisztelni és meg kell próbálni megérteni az álláspontját, csak így lehet boldog és nyugodt kapcsolatot megalapozni.

 

Forrás: ketkes.com


Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »