Boldog Születésnapot! II.rész

Boldog Születésnapot! II.rész


pH érték - Ne légy savanyú! 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Sejtjeid kiegyensúlyozott működése a testedben uralkodó pH értékektől függ. Minden testfolyadékod más és más pH tartománnyal rendelkezik. A pH értéket úgy képzeld el, mint egy hőmérőt. A sejtek akkor egészség-esek, ha az adott testfolyadékra jellemző pH tartomány nem változik. 

Az oldatok, folyadékok jellemzője, hogy az őket alkotó molekulák szétesnek. A szétesett molekula, azonban nem pontosan azokra az elemekre esik szét mint amiből keletkezett, hanem egy pozitív töltéssel rendelkező hidrogénionra (H+), és egy negatív töltéssel rendelkező hidroxidionra (OH-). A hidrogén atomnak eggyel kevesebb elektronja van, míg a hidroxidionnak eggyel több.

A pH egy nemzetközi megállapodás értelmében a hidrogénionok számát, koncentrációját adja meg. A hidrogén erejét jelenti "power of Hydrogen". A pH értékből következtetni tudunk a savak vagy lúgok erősségére. A 0-14-ig terjedő pH skála középső értéke: 7. a semleges tartomány, 7-es értéktől felfelé haladva egyre erősebb lúgokat kapunk, lefelé pedig egyre erősebb savakat.

egeszsegtortaanaturhueletmodestapanyagiranytu.jpg

A test a vér pH-jára nagyon ügyel, azt minden körülmények között a tartományban tartja. Ha az uralkodó pH tartomány egyensúlyban van, akkor sav-bázis egyensúlyról, míg eltolódott értékeknél sav-bázis egyensúly felbomlásáról beszélünk, amit a köznyelv savasodás szóval illet (ez nem tudományos). Ezért hallod sokszor, azt a természetgyógyászati alaptörvényt, hogy rendszeresen "lúgosítani" és méregteleníteni kell. Az elsalakosodás kronológiája:

1. sav/méreg/káros anyag
2. ásványi anyagok „rablása"
3. közömbösítés
4. salakképződés
5. salaklerakódás
6. a mirigyek elsavasodása, stb.
7. a funkciók savkárosodása
8. gyulladások

Sokszor hallhattad már:
a betegség sejtszinten veszi kezdetét.

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Na de, hogy jön ide a pH érték?

A sejtek - én csak „kicsi Én”-eknek hívom őket, mert ugyanúgy, kommunikálnak, dolgoznak, esznek, isznak, és ürítenek, mint mi – működésükhöz víz kell. A test 70%-a víz, a biokémiai folyamatok túlnyomó része ennek a vizes közegnek a segítségével megy végbe. Az egészséges kommunikáció, azaz az egészséged záloga ennek a vizes közegnek a tisztaságától, pH értékétől függ.

Sejtjeid ebben a vizes közegben élnek és dolgoznak, de csak akkor működnek rendesen, ha a sav-bázis egyensúly optimális. Ha a pH tartományok eltolódnak, az információk áramlása csorbát szenved, felüti fejét a tünet, aminek figyelmen kívül hagyása betegségbe torkollik.

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta7.jpg

Szervezeted működésére óriási hatással vannak a baktériumok is.

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

A bélflóra a legérzékenyebb a pH érték változásaira. Ha eltolódik a pH, akkor az ott élő mikroorganizmusok egyensúlya borul fel. Ilyenkor a kisebbségben élő patogének megerősödnek és tüneteket okoznak. Ha nem figyelsz a tünetekre, akkor azok betegséggé formálódnak.

Tízszer annyi baktérium van a testedben, mint amennyi sejt. A legtöbb baktérium a bőr felszínén és az emésztőrendszerben, pontosabban a bélflórádban található. A bélflóra hasznos bélbaktériumai (probiotikumok) juttatják a sejteket tápanyagokhoz.

Ők termelik az összes B-vitamint, az immunvédő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális vegyületeket, de még a K2-vitamint is szintetizálják. Ezért adja a bélflórád az immunrendszered 70%-át! Tudtad, hogy a bélflóra egyedi, mint egy ujjlenyomat? És azt, hogy a hasznos bélbaktériumokat (probiotikumok) prebiotikumokkal sokasíthatod?  A bélflórádat egy akváriummal szemléltetem: 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta8.jpg

"Az Ördög a beleinkben lakozik!" (Hippokrates) "A Halál a bélben kezdődik!" (Paracelsus) 

 Legsavasabb szerved a gyomor!  

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Beszéltünk már a pH értékek változásáról a bélflóra esetében. Nézzük most meg, ha a legsavasabb szervünk,  a gyomor pH értéke eltolódik, akkor mi történik. Bár a gyomor a legsavasabb szerved, mégis ő állítja elő a szódabikarbónát, a legfontosabb lúgot a tested számára. Ha a test ásványi anyag raktárai üresek, akkor az agy parancsot ad, hogy a gyomor lúgot termeljen. A gyomor azonban csak 2:1 arányban képes lúgot termelni; 1 gramm sósavval, így 2,3 gramm szódabikarbóna jön létre. 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta9.jpg

A szódabikarbóna bekerül a vérbe, és felveszik azok a szervek, amelyeknek lúgos anyagra van szükségük: a máj, az epe, a hasnyálmirigy és a vékonybél. Amennyiben a gyomor által megtermelt mennyiség nem elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a természetellenes életmód és, savasító táplálkozás okozta elsavasodást, akkor a gyomornak több szódabikarbónát kell termelnie, ami viszont sósavtermelést is eredményez. Ezt érezzük gyomorégés formájában. 

Forrás: anatur.hu


Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

Hit és gyógyulás
Egészség, Gyógyulások
Ez a cikk egy kicsit hosszabb lélegzetű, de akinek van rá ideje azt hiszem érdemes elolvasni.
Méregtelenítő kúra 90 napos és 30 napos.
Fogyókúra, Méregtelenítés
Ez a méregtelenítő kúra nagyon hatásos!
Kollagen+C-Vitamin+Hyaluronsav kapszula
Termékajánló, Étrendkiegészítők
A kollagén a legfontosabb strukturális fehérje, amely tulajdonképpen egyben tartja testünket, ő a ragasztó anyagunk.
Egy ápolónő igaz története. Szívinfarktus!
Egészség, Gyógyulások
Ezt a cikket Bozai Rita engedélyével tettem ide a magazinba! Nagyon tanulságos történet.
A lelki kimerültség jelei
Életmód, Megelőzés
A lélek gyógyítását ugyanolyan komolyan kell venni, mint a testét. A lélek mindig jelez, vegyük észre időben, ...
SCD Herbal Probiotikus ital 150 ml
Termékajánló, Étrendkiegészítők
Növényi alapanyagokból probiotikus mikroorganizmusok segítségével zajló hagyományos fermentációval készült ital.
A gondolat a kimondott szó és a víz ereje
Életmód, Megelőzés
Íme, a bizonyíték: a gondolatnak és a kimondott szónak ereje van!
A diéta lehet a fogyókúra része
Fogyókúra, Fogyókúra
Számos fogyókúrás termék létezik. Aszerint érdemes választani, hogy mi az, ami nekünk gondot okoz a fogyókúrában.
Alulműködik a pajzsmirigyed?
Termékajánló, Étrendkiegészítők
Egy ütős étrendkiegészítő "négyesfogat" mely nagy segítséged lehet a probléma megoldásában.

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »