Boldog Születésnapot! III. rész

Boldog Születésnapot! III. rész


Beszéljünk a tápanyagokról!  

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Tápanyagok nélkül egész egyszerűen nem üzemelhetünk! 

A tápanyagok a tested üzemanyagai, csakúgy, mint az autódnak a benzin, vagy a gázolaj. Tápanyagok nélkül egész egyszerűen nem üzemelhetünk! A tápanyagok befolyásolják egészségünket, energiaszintünket, hatással vannak a testfolyadékok pH értékeire, testi, lelki és szellemi egyensúlyunkra.

Bár minden étrend-kiegészítőn kötelezően olvashatjuk, hogy a termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, AMI NAGYON IS IGAZ! De nehéz ma már kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásról beszélni, mert gabonáink, zöldségeink és gyümölcseink tápanyagtartalma az elmúlt 150 évben a felére esett vissza, köszönhetően a tömegtermelésnek és tömegtermesztésnek. Ehelyett van alacsony rostfogyasztás, sok szénhidrát és iparilag feldolgozott élelmiszer, növényvédőszerek, génmanipuláció, vagy hormonok és antibiotikumok a húsban… ezért korán sem ördögtől való a tápanyagok étrendi kiegészítése, vagyis az étrend-kiegészítők alkalmazása.

 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta10.jpg

Mit tehetünk még? Van 5 alapszabály,
amit ha betartunk, az már önmagában is fél egészség!

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg 

1. Folyadékbevitel

A napi átlagos folyadékbevitel 2-3 liter között van, de tisztítókúrák vagy testsúlycsökkentő kúrák ideje alatt ez 20 kilogrammonként 1 liter vizet vagy gyógyteát jelent (nincs gyümölcslé, nincs diétás üdítő, nincs gyümölcs- és fekete tea). Az emberi test 70 %-a víz, ennek a vizes közegnek a segítségével történik a sejtszintű ”kommunikáció". Éppen ezért alapvető fontosságú, hogy milyen információhordozó folyadékot veszünk magunkhoz.

Ezért, ha fokoznád az eredményeket, akkor használj jó minőségű, lehetőleg gyógynövényes koncentrátumokat, mint amilyen a Lipo+® és a Puridren® főzetek, vagy olyan tiszta és pozitív információkat hordozó folyadékot, mint amilyen a bio nyírfanedv, ami tökéletes, hatszögletű kristályszerkezetű vízkristályokat tartalmaz. A folyadékok szerves és kolloidális összetevői testi szinten támogatnak, pozitív rezgéseik pedig sejtszinten kódolják át testünk működését, egyensúlyt teremtve szellemi és lelki szinten is.

(Érdekesség: Dr. Masaru Emoto tanulmánya, aki vízkristály fényképezéssel tárta fel azt a hipotézist, hogy a víz mindenki számára látható módon befogadja és megtartja a kapott információkat. Vizsgálta a negatív és pozitív szavak hatást, vagy a zene, a képek, és az imák hatását mutatja a vízzel kapcsolatban, képekben. Ezek a szavak és hangok befolyással bírnak a vízkristályok szerkezetére, és jelentős a hatásuk fizikai valóságunkra.)

2. Napi 5 étkezés

A napi ételadagodat 5 részletben fogyaszd el. Napi 5 étkezéssel tehermentesítjük a legnagyobb méregtelenítő szervet a májat, és egyenletes vércukorszintről gondoskodunk, amikor a szervezet a zsírégető zónában dübörög. Így sikeresen elkerülöd az inzulincsúcsokat, vagyis azt az állapotot, amikor a tested raktároz.  A májnak óriási szerepe van az általános egészségünk, különösen az emésztésünk, koleszterinszintünk és a testsúlyunk szempontjából. 

A máj a test koleszterinjének 80%-át termeli meg, ennek a koleszterinnek egy részével epét termel, amit az epehólyagba ürít, hogy az elfogyasztott étel, minél apróbb molekula egységgé essen szét. Amikor a máj egyensúlyban van, akkor többet termel a „jó” fajta koleszterinből (HDL), ha telítődik, és rosszul emészti a zsírokat, akkor nő a „rossz” koleszterint mennyisége (LDL).

3. Rágás

Az alapos rágásnak óriási szerepe van abban, hogy a szervezetbe bevitt táplálékokat tökéletesen megemésszük. Ha megfeledkezünk arról, hogy az emésztés a szájban kezdődik a fogak őrlésével - melynek segítségével ellúgosítjuk az ételt -, akkor sok-sok órán keresztül tesszük ki magunkat erjedésnek és rothadásnak, ami savasítja a testfolyadékokat, és salakanyag többletet ró ránk.

Ha alaposan rágunk, akkor sokkal több tápanyagot tud hasznosítani a szervezetünk. Az alapos rágás még az étvágyat is csökkenti, mert a test tápanyag mennyisége és az étvágy között szoros összefüggés van. Kevesebb ételre van szükségünk akkor, ha magas a tápanyag ellátottság. Ha nem rágunk, akkor nem is bontunk tökéletesen és hiba csúszik a gépezetbe. 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta11.jpg


4. Testmozgás

Mozgás nélkül nincs egészség, mozgás nélkül nincs lúgosítás. Hetente legalább 3x1 órát szánjunk testmozgásra, kezdetben az ütemes séta is megteszi. A mozgás átmasszírozza a belső szerveket, a közben létrejövő hasi légzés oxigénhez juttatja sejtjeinket és lúgosítja a testfolyadékokat, hiszen szén-dioxidot lélegzünk ki. A rendszeres testmozgás erősíti a tüdőt, és a vastagbelet, növeli az akaraterőt, és nagymértékben hozzájárul a mindennapi életminőség javításához.

Számos betegség javítható, vagy akár vissza is fordítható, ha rendszeresen mozog az ember. Ilyen például a porckopás és a csontritkulás. A porcsejtek ugyanis diffuzióval táplálkoznak, ami a hígabbtól a töményebb felé való mozgást jelenti. Ezért a porcoknak a testmozgás egyben egy tápanyagfröccs is.

5. Lelki - szellemi egyensúly

Mosolyogni tessék! A pozitív életszemlélet, az optimizmus fél egészség. Sokan talán nem is tudják, hogy miközben például a szomszéddal vitatkoznak, az biokémiai folyamatok százait indítja el szervezetükben.

Ha tartósan fennáll a stressz (ami alatt egyaránt értjük az alábbiakat: szeretetlenség, önértékelési zavar, düh, félelem, idegesség, szorongás, pánik…), akkor sajnos az megváltoztatja a testfolyadékok pH-értékeit, az állapot salakanyag többlettel jár, ez pedig először tüneteket produkál (a test jelzései), majd a tünetek fel nem ismerése, vagy azok figyelmen kívül hagyása betegséggé formálódnak. A jó közérzet erősíti a szívet, támogatja a vékonybél működését, ami a tápanyag-felszívódást segíti. Vedd észre az élet szépségeit! Fordíts saját magadra, hobbidra minden héten, legalább 3 órát.

Forrás:anatur.com


Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

Eleink évtizedek óta használják
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Méz + fahéj: gyógyító keverék tucatnyi betegségre...
Mi az a Graviola?
Termékajánló, Étrendkiegészítők
A Graviola egy zöld gyümölcs kis tüskékkel a felszínén, amely Dél-Amerika trópusi erdeiben nő.
Egy nap koplalás
Életmód, Megelőzés
Ha heti egy napot arra szánunk, hogy nem viszünk be táplálékot a szervezetbe, nagy változásoknak lehetünk szemtanúi.
Előnyösebb a bal oldalon aludni.
Egészség, Egészség cikkek
Az a tény, hogy keveset és nem megfelelően alszunk, nagyban szerepet játszik a napi stresszkezelés hatékonyságában.
Hit és gyógyulás
Egészség, Gyógyulások
Ez a cikk egy kicsit hosszabb lélegzetű, de akinek van rá ideje azt hiszem érdemes elolvasni.
Gluco Plus With MSM
Termékajánló, Étrendkiegészítők
A glükozamin és a kondroitin-szulfát az ízületi porc építőanyagai, a porcszövet sejt közötti állományának ...
Grapefruitmag-Kivonat
Termékajánló, Étrendkiegészítők
Kellemes ízű alkoholmentes készítmény.Évtizedek óta használják természetes baktérium-,vírus- és gombaölőként.
Reg-Enoros kúra: Mit javasolt fogyasztani?
Fogyókúra, Fogyókúra
Jövő héttől belevágok egy Reg-Enoros kúrába. Szeretném, ha eredményes lenne! Előre beszerzem az infókat!
Köszvény betegség
Betegségek, Betegségek A-Z-ig
A köszvény az izületi gyulladások egyik fajtája, rendszerint a lábujjakat, legfőképpen a nagylábújjakat érinti.

További egészség cikkek »