Gyógynövények, vitaminok télen

Gyógynövények, vitaminok télen


Gyógynövények, vitaminok télen

A téli időszakban – most a járvány idején különösen- nagyon fontos az egészséges táplálkozás és a megfelelő vitaminok bevitele. Szervezetünk ilyenkor sokkal jobban igényli a megerősítést, az egészséges finom ételeket, italokat. Szerencsére napjainkban nem nehéz hozzájutnunk a különböző gyógynövényekhez. Felhasználásukról, hatásaikról olvashatunk a Medical News Magazin hasábjain.

Az alábbiakban próbálunk tippeket adni ahhoz, hogy az egészséges táplálkozás igénye ne okozzon különösebb nehézséget. Kezdjük egy igazán csodálatos illatú és élettani hatásairól híres fűszerrel a fahéjjal.

fahéj gyomorerősítő, étvágyjavító, jótékonyan befolyásolja a szív-és érrendszert, a vércukorszintet, valamint az emésztőrendszerre is hatással van. A régmúltban leginkább hurutos megbetegedések esetén használták, mert enyhíti a köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Amennyiben teaként fogyasztjuk, elősegíti a szájüreg gyulladásos folyamatainak gyógyulását. A fahéj erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a baktériumokkal és a vírusokkal szemben. Mézzel együtt fogyasztva az idős embereket mozgékonyabbá és erősebbé teheti.

Tipp a fahéj használatához: készíts 6 dl vízből teát, tegyél bele 4 evőkanál mézet és 1 kanál fahéjat.

Mindent összevetve, a változatossággal és a mértékletességgel teszünk legtöbbet egészségünkért. A fahéj esetén is ez a legfontosabb. Helyesen alkalmazva megfűszerezi hétköznapjainkat.

Ha már egészséges életmódról beszélünk elengedhetetlen, hogy megemlítsük az egyik leghatékonyabb gyógynövényünket, a gyömbért. Memóriajavító hatása bizonyított, élesíti az érzékeket. A gyömbértea a téli megfázások idején segíthet a megelőzésében és a betegség könnyedebb átvészelésében.

Ezen kívül igen fontos vitaminforrás számunkra a gyömbér, A, C, E és B komplex vitaminokat tartalmaz.

A gyömbér egy multifunkcionális és rendkívül hatékony gyógynövény, ami nem hiányozhat otthonunkból. Lereszelve, citrommal és mézzel igazi életelixírt kapunk.

A harmadik fűszer használata még mindig nem túl elterjedt itthon, de talán most kedvet csinálhatunk, hogy még többen megismerjék csodálatos hatásait. Ez pedig a kurkuma.

Az ősi indiai gyógyászatban évszázadok óta használják.

A kurkuma kúra hatása a szervezetre

A kurkuma hatása már az egészségipar számára is ismert, számos étrend-kiegészítő készítmény alapját képezi. A kurkumának közvetlen antioxidáns hatása van, emellett fokozza  a sejtek stressz elleni védekezését.

A kurkuma fűszer formájában fogyasztva bizonyára nagyon egészséges, de amilyen mennyiséget lehetséges csupán fűszerezéssel elfogyasztani belőle, abban sajnos elég kevés a hatóanyag ahhoz, hogy kedvező hatása legyen. Éppen ezért keresik sokan kurkuma kapszula formájában.

Az egészséges, teljes értékű étrend segíthet megelőzni a betegségeket is, hiszen szervezetünk erősebbé, stabilabbá válik.

Forrás: Bidista.com


Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »