Különféle antioxidánsok

Különféle antioxidánsok


Már elődeink is felismerték sok növény, zöldség és gyümölcs jótékony jótékony hatását és alkalmazásuk módját.

A mediterrán diéták ereje abban rejlik, hogy nagyon sok antioxidáns anyagot tartalmaznak, így gyulladásgátló és tumorellenes a hatásuk.
Néhány hatásuk , összegezve színek szerint:
Narancssárga színek és antioxidánsok: energetizálnak, a szabadgyökök roncsoló hatásától véd, lassítja az öregedést. sütőtök, sárgarépa, mangó, sárgabarack, őszibarack, sárgadinnye
Piros antioxidánsok:
védenek a ráktól, regenerálják a vérben lévő sejteket, vérszegénység ellenszerei. Növeli a sejtek oxigénfelvételének képességét:
- Paradicsom, cékla, vérnarancs, pirospaprika, csipkebogyó, meggy, ribizli

Lila antioxidáns anyagok (antocianinok):
- A flavonoidok létfontosságú anyagok, megvédik a c-vitamint a károsodásoktól, eljuttatják az anyagokat a sejtekhez.
- Rugalmassá teszik az érfalat, gátolják az érelmeszesedést!
- Csökkenti a káros UV sugarak károsító hatását!
Ilyenek: szilva, áfonya, szeder, cékla, lilakáposzta, feketeribizli

Zöld antioxidánsok (klorofil): méregtelenítő, magas rosttartalmúak.
- Hozzájárulnak a máj jobb működéséhez.
Ezek: brokkoli, spenót, zöldbab, kivi, uborka, borsó, búzafű

Sárga antioxidánsok:
hozzájárulnak az immunrendszerünk védelméhez!
- Hatékonyak a vírusok, baktériumok és élősködők elleni harcban. Erősítik az artériák kollagénszerkezetét.
E termékek :citrom, grapefruit, paprika, ananász, körte, káposzta

Fehér antioxidánsok:
Nélkülözhetetlen anyagok a növekedés és gyógyulás érdekében.
- Általában teljes értékű fehérjéket tartalmaznak.
E termékek: húsok, szárnyasok és halak, tojás, tejtermékek, tofu, csonthéjasok
Legfontosabb B-vitamin források.
Idegek táplálói, agyműködés serkentők.
Ezek: barna csonthéjasok héjában lévő anyagok, magok, diófélék.

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »