Egy nap koplalás


Egy nap koplalás 3 hónappal fiatalítja a testet!

 

Talán neked is rémlik az iskolai biológia óráról, hogy a szervezetbe bevitt étel a beleken keresztül csak 2 nap múlva ürül ki, ezért ha valaki egy napig nem vesz ételt magához, azt nem igen nevezhetjük a szervezet szempontjából éhezésnek. Egy jól megtervezett és végrehajtott egy napos koplalás nem árt a gyomornak (étel hiányában ugyanis gyomor és bélrendszeri betegségek alakulhatnak ki), ellenben látható haszna lesz.

Ha heti egy napot arra szánunk, hogy nem viszünk be táplálékot a szervezetbe, nagyon látványos változásoknak lehetünk szemtanúi.

  1. A böjti nap után a tükör elé állva a következőt figyelhetjük meg magunkon: a bőrünk feszes és üde lett, továbbá eltűntek az arcról a duzzanatok, mint ahogy a szemek alatti táskák is.
  2. Az egynapos koplalás miatt a bél teljesen kitisztul és utána óramű pontossággal fog működni.
  3. Ne lepődj meg, ha a mérleg egy kilóval kevesebbet fog mutatni. Azonban fontos, hogy másnap ne próbáld meg ezt a „veszteséget” behozni! Ahhoz, hogy a fogyás állandóvá váljék, neked is rendszeresen kell a procedúrát megismételned.
  4. Újra visszaáll a szervezet helyes anyagcseréje. A koplalás alatt a szervezetben egy olyan hormon szabadul fel, mely a felnőttek esetében az izmok gyarapodását, a csontok megerősödését és a zsírtartalék felélését okozza.
  5. A koplalással serkentheted az agytevékenységedet, ugyanis az elkezd új, a helyzetből kiutat jelentő megoldásokat keresni. Nem keveseknél megjelenik ilyenkor a fokozott kreativitás és a lelki fejlődésre való törekvés.
  6. Meglepő, de a rövidtávú koplalás segíti a szervezetet a betegségek elleni harcban. Az éhezés csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, az érelmeszesedést, az asztmás rohamok számát és intenzitását, továbbá mozgósítja a szervezet immunrendszerét.
  7. Csökken az ételhez kapcsolódó pszichológiai függés. El fog tűnni az a rossz szokás, hogy mindig rágjunk, rágcsáljunk valamit.

Egy nap egy héten étel nélkül. Nem is olyan nehéz, mint az elsőre tűnik. Ellenben utána mintha szárnyalnál! Hidd el, hogy ezt te is könnyedén elérheted, mindössze alapos belső motivációra (önerőre) és egy kis szervezésre lesz szükséged.

Forrás: bidista.com


Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »