Élelmiszerek a rák ellen!

Élelmiszerek a rák ellen!



Rák-harcos élelmiszerek

1. oldal:
Több tanulmány is támogatta a mérhetetlen jótékony hatásait a gyümölcsöknek a rákkal szemben. Egy összefogaló 206 tanulmányról arra az eredményre jutott, hogymagasabb a zöldség és gyümölcs bevitel összefüggésbe hozható a rák kisebb kockáuatűval a tüdőkben, a végbélben, a gyomorban, a hasnyálmirigyben és a szájüregben.
Egy kaliforniában levezetett tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a nőknél a rák visszatértének kokckázata a felére csökkent, amikor elkezdtek nagy mértékben zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani és ezt rendszeres mozgással is támogatták.
Az Ohio Állami Egyetem kutatói pedig azt találták, hogy a gyümölcsök magas bevitele retardációt váltott ki a rákos sejtek burjánzásában, ami azt jelenti, hogy a gyümölcsök segíthetnek lelassítani a rákos sejtek szaporodását.
1) Ananász
A bromelain enzim, ami az ananászban található például képes arra, hogy károsítsa a védelmező réteget a tumorokon. Ez megtalálható a gyümölcs törzsében és húsában is. Emellett támogathatja a DNS megjavítását és a sejtek normális növekedését. Emellett pedig a rákpusztító tulajdonságai mellett segíti a normális sejteket egészségesnek és erősnek maradni.
2) Alma
A procyanidin, ami az almában található segít kiváltani az apoptózist vagy a természetes halált a rákos sejteknél. Az alma héja tartalmaz egy olyan anyagot, amit triterpenoidnak neveznek és nagyon hatékonyak abban, hogy megakadályozzák a rákos sejtek növekedését, főként pedig az alábbiak növekedését :
- Máj
- Vastagbél
- Mellrák
Ez a legfőbb ok arra, hogy megyegyük az almák héját, miután alaposan megmostuk azt.
3) Szőlő
Egy klinikai rákkutatás bizonyítékot talált arra, hogy a szőlőmag kivonat megöli a leukémiás sejtek háromnegyedét, azzal, hogy kiváltja a JNK nevű fehérjét, ami előidézi az apoptózist a rákos sejtekben. A rezveratrol nevű antioxidáns, ami a szőlő magjában található, szintén elősegítheti a rákos sejtek természetes halálát a rák alábbi fajtáinál:
- Tüdő
- Bél
- Bőr
- Mell
- Gyomor
- Prosztata
A szőlőmag kivonat és a rezveratrol többféle étrendkiegészítőben is megtalálható a terápiás tulajdonságai miatt.
4) Banán
A banán némelyik összetevőjét hatékonynak találták a leukémiás és máj rákos sejtjeinek további fejlődésének megelőzésében. A banán nagymértékű fogyasztása összefüggésbe hozható volt még az alábbi rákfajták csökkenésével :
- Végbélrák
- Agydaganat
- Leukémia
- Nyelőcső rák
- Szájüregi rák
Emellett gazdag káliumban, ami jót tesz az izmoknak és a szívnek.
5) Citrusfélék
A citrufélék kiváló forrásai a C-vitaminnak. Emellett kiemelkedő forrása a folsavnak, az élelmi rostoknak, a káliumnak és a béta-karotinnak. A citrusfélék jótékony hatással vannak az alábbi rákfajtákkal szemben:
- Gyomorrák
- Szájrák
- Gégerák
- Torokrák
Tanulmányok arra az eredményre jutottak, hogy a citrusfélék hatékonyak a szívproblémákkal, az idült izületi gyulladással és az epekövel szemben is. Számos kutatás foglalkozik azzal, hogy a citrom rendelkezik rákharcos tulajdonságokkal. Mivel a citrom tartalmaz C-vitamint, ami már önmagában is egy rákharcos anyag ás a citrom kivonat pedig csak a rosszindulatú sejteket támadja meg és nem nyúl az egészséges sejtekhez.
6) Bogyósgyümölcsfélék
Ezek az édes bogyógyümölcsök hatékony rákellenes anyagokat tartalmaznak. Egy egerekkel végzett kutatás szerint a fekete málna az alábbi rákos sejteket csökkentette:
- Szájrák
- Nyelőcsőrák
- Vastagbél rák
A bogyósok meggátolták a tumorok széles spektrumát attól, hogy azok létesüljenek és letelepedjenek. A bogyósgyümölcsök tartalmaznak ellagsavat, ami meggátolja a tumorfejlődést.
Az áfonya az egyik legerősebb antioxidánsforrás. A fitokemikáliák, amik benne találhatóak rákharcos anyagok. Emellett pedig gazdag forrása a hatékony antioxidánsoknak, mint például a rezveratrolnak.
Az eper szintén magas forrása az antioxidánsoknak, a folsavnak és a C-vitaminnak is. Bizonyítottan csökkentik a nyelőcsőrák kockázatát. Egy bögre eper tartalmazza a C-vitamin napi ajánlott bevitelének 100%-át.
7) Gránátalma
A gránátalma gazdag antioxidánsokban, tanninokban és flavonoidokban, amik felhívták a kutatók figyelmét a gyógyító tulajdonságaira. A kivonat megelőzi az alábbi rákfajták növekedését:
- Mellrák
- Prosztatarák
- Vastagbélrák
- Tüdőrák
Klinikai kutatás biztos bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a gránátalma antikarcinogén.
8. Kiwi
A kiwi jólisert C-vitamin forrás, mennyisége megegyezik a narancsban található C-vitamin tartalommal. Emellett erős antioxidáns hatása is van. A C-vitamin megakadályozza a szabad gyökök által okozott károsodást. Találhatóak benne flavonoidok és carotenoidok, amik megvédik a DNS-t a károsodástól vagy az oxidációs stressztől, ami a rák. Mivel tele van vitaminokkal, ezért egy erős immuntámogató. Bebizonyítja a gyógyításban való hatékonyságát az alábbi rákfajtáknál:
- Májrák
- Gyomorrák
- Mellrák
- Tüdőrák
A kiwi kivonata meggátolja a rákos sejtek sejtburjánzását. Emellett pedit a cathecin , ami egy fitokemikália, segít megelőzni a rákot és csökkenteni a rákőlő anyagok méregtartalmát.
9) Szúrszop
Brazíliában van egy fa, amit Graviolának neveznek. A szúrszop tüskés, zöld gyümölcsöt tartalmaz, ami megöli a rákos sejteket 10 000-szer jobban, mint a kemoterápiás gyógyszerek, az egészséges sejtekre veszélyes mellékhatások nélkül. A fa kivonata jól megválasztva, csak a rosszindulatú sejteket öli meg 12 rákfajtánál, beleértve a :
- Vastagbélrákot
- Tüdőrákot
- Prosztatarákot
- Mellrákot
- Hasnyálmirigyrákot
Konklúzió:
A dietetikusok azt ajánlják, hogy fogyasszunk friss gyümölcsöt annak érdekében, hogy magasabb szintű védelemhez jussunk a rákpusztító anyagok segítségével. Az ajánlott rákharcos ételek jó, ha kiteszik az étel kétharmadát, tartalmazva gyümölcsöt, zöldséget és egyharmad rész húst. A gyümölcsök rendszeres fogyasztásával a rák kockázata jelentősen csökkenhet.
 
 
 
A szúrszop
Ez a növény 9,1 méter magas kis fa vagy cserje, számos elágazással. A 8-16 centiméter hosszú és 3-7 centiméter széles levelei oválisak vagy keskenyen elliptikusak. A nagy levéltől eltérően a levélszárai rövidek, csak 4-13 milliméteresek. A virág külső szirmai sárgás árnyalatúak, 2,8-3,3 centiméter hosszúak és 2,1-2,5 milliméter szélesek. A gömbszerű 30 centiméteres termését, jól kiemelkedő, tüskés végű pikkelyszerű képződmények borítják. A termés külseje sötétzöld színű, a húsa fehéres.
Forrás: Wikipédia
Külső képet készítette: Damien Boilley innen: suburbs of Paris, France - Flickr, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=529233
 
 
 
 

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségCikkek ajánló

További egészség cikkek »

 

 

 

 

EgészségCikkek ajánló

Örökölt betegségeink
Egészség, Egészség cikkek
A gének nemcsak azt határozhatják meg, hogy nézünk ki vagy milyen a személyiségünk, hanem azt is, ...
Ősrégi csikung gyakorlatokból...
Egészség, Tanácsok
Egy 30 másodperces gyakorlat, ami a hosszú élet titka. Tanuld meg te is és teljesen újjászületsz
NONI - A hangulat kiegyensúlyozó
Termékajánló, Étrendkiegészítők
A Noni igen gazdag aminosav forrás (18-féle), nagy mennyiségű proxeronint tartalmaz
10 napos tisztítókúra
Fogyókúra, Méregtelenítés
A béltisztítás nem egyenlő a hashajtással! Saját tapasztalat is!
"Végtelenül sajnálom, asszonyom!"
Életmód, Megelőzés
Éljük az életünket. Család, háztartás, gyerek, munkahely, rohanás, megfelelés stb. Egyszer csak jön egy várat ...
Gyak.betegségek leírása, javaslatok: VII rész.
Betegségek, Betegségek A-Z-ig
Irritábilisbél szindróma, Isiász, Kelések, Köszvény, kullancscsípés, Lábszárfekély, Látászavarok, Lázcsil ...
GRAVIOLA TEA – Graviola levél tea
Termékajánló, Étrendkiegészítők
A Graviola több mint 100 különböző acetogén fitokemikáliát tartalmaz ennek a fának minden részében, amely az ...
LaminAktiva - Leave-in spray GLOSS
Termékajánló, Kozmetikumok
Megkönnyíti a formázási folyamatot, kristályos fényű gátat hoz létre, védi, újjáépíti és mélyen hidratá ...
Aloe Ferox
Termékajánló, Étrendkiegészítők
Az Aloe Ferox leveleit kézzel szüretelik, 18-26 havonta. A gyártás folyamát garantálja a 100% - ban tiszta és ...

További egészség cikkek »